myser i TV soffan :D

Åkte upp till stalley vid 14 tiden först red jag Amber. Hon var väldigt spänd till en början men slappnade av riktigt bra mot slutet och precis när jag skulle bryta av till skritt och gå in med henne fick hon dampryck -.- Så då blev hon tok spänd igen :/ ska testa att ha martingal på henne imorgon så hon inte kan få upp huvudet så jätte högt när hon spänner sig.

Sen skulle jag rida en längre tur i skogen på Fia så att hon skulle kunna göra av med lite överskottsenergi men det blev det dessvärre inget av p.g.a. ett oväntat och ovälkommet besök från en vilt främmande människa -.- Först stannade han vid stallet och frågade åt vilket höll Mjölby låg så jag förklarade det redan då märkte jag att han var lite svår att få iväg för han började fråga massa saker men så åkte han och jag tänkte inte mer på det.

Efter typ 10 min kom bilen tillbaka och jag hörde honom ropa hallå så jag tänkte att han kanske inte hittat i alla fall så jag gick ut igen och frågade om han inte fattade vägbeskri´vningen men dethade han tydligen gjort anledningen till att han kom tillbaka var att han ville fråga följa med honom och bada mycket märkligt med tanke på att han tydligen hade varit i Skogssjön och badat och sen hamnat på den privata väg som går bredvid stallet för att han villat bort sig :S Sen började han snacka om att han kommit tillbaka för att jag var så snygg och att man måste få chansa :O What?! Då vände jag ryggen till och sa typ visst,visst och gick in i stallet igen så han åkte igen.

Så jag gick ut och hämtade Fia och Molle för de stod redan vis grinden och väntade. När jag kom ner till hagen och hade tagit med mig hästarna ut kom han tillbaka igen och körde bredvid mig hela vägen upp till stallet. Då snackade han om hur fina hästarna var. När jag släppte in hästarna i stallet och Fia snodde som vanligt Molles box, då ställde han bilen vid sidan av stallet och stängde av motorn och KOM IN I STALLT !? Då började jag bli lite orolig och såg efter att jag hade morakniven på ett bra ställe i fall, i fall lixom. Han fortsatte att tjata om att jag var snygg, såg trevlig ut, om jag var helt säker på om jag inte ville följa med honom och varje gång jag sa nej hittade han på något annat vi kunde hitta på. Han sa bl.a. att han var rädd för hästar men va fan gå inte in i stallet barfota då! och SÄRSKILT INTE I MITT! Molle som är världens snällaste och gosigaste tyckte väl att han var knäpp som inte kliade honom ordentligt utan bara klappade honom lite på nosen medans Fia var livrädd. Men för att fatta mig kort (vil ni ha mer info messa, ring el. skicka ett medelande på facebokk)

När jag gjort iordning Fia red jag i väg och han följde efter mig med bilen så jag gick åt sidan med Fia men då stannade han bakom så jag red vidare sen körde han om där det var som allra smalast så Fia fick knappt en ½ mellan bilen och en häck så hon blev helt nipprig. Ja trodde att han äntligen fattat vinken och stuckit så ringde Masken för jag behövde snacka av mig lite och som vanligt så snackar jag hur högt som helst och han hade tydligen backat in bilen bakom ett hus så att jag inte såg den så antagligen hörde han när jag sa att han såg ut som en äcklig krimminell. Ja så då blev jag riktigt nervös med tanke på det märkliga beteéndet och att han verkade ha bott på gym och om jag gjort honom arg kanske vad som helst skulle kunna hända. man har ju hört om de som skär djur och allt. Molle som tror att alla människor han möter finns där för att gosa med honom.

Ja blev ingen galopp idag inte blev att skritta fram och tillbaka på vägen för att va säker på att han inte kom tillbaka och gjorde Molle illa medans jag snackade med Masken.

Red sen Molle lite på fälyey och lyckades göra min stackars pappa orolig när jag ringde och berättade medns jag skrittade fram Molle. Övade på MsvC:1 sen oc hdet gick gansksa bra.

Efter att jag mockat och hästarna fått mat och vatten åkte jag bort till Doddi och Max. Max var jätte duktig idag och Doddi tyckte att det var taskigt att han inte fick va med och leka så han rev ner hinderstöd och plank som jag fick bygga upp xD Idag har jag jobbat med att flytta honom åt båda hållen över en upphöjd bom och det gick toppen sen har jag backat honom i L-form och flyttat honom i sidled med L-formens plank under magen han är lite trögare att flytta åt vänster men han kär sig för, för ett tag sen kunde jag inte flytta honom alls. Sen har jag backat honom genom passagen över pressening och hård plast inga problem oc hsen har jag övat lite på att han ska stå still när repet litter på marken det tyckte han va lite svårt att förså men han lär sig snabbt så snart kan han nog det me. Sen har jag övat att lyfta hovarna på honom och så jobbade jag med att han skulle lfyta ac et lite lätt tryck och han lärde sig jätte snabbt men ska jobba vidare på det och befästa det mer.

Innan jag åkte hem pratade jag lite med Therese om det som hänt och lite annat. Fick en massa nytt sminka av henne eftersom jag belv av med det mesta när vi hade inbrott i bilen. Jätte tack :D<3

Mamma har sett till att jag har livvakt i stallet imorgon ;D Nu ska jag hoppa i säng, ska upp tidigt i morgon.

Grattis Hanna till din 6.e plats på reg LB :D Duktiga ni är <3

Känner mig ensam :(

Regnet öser ner så har inte riktigt lust att åka till stallet på moppen attans att man inte lyckats ta det där körkortet än :/

Pappa är i Tierp så han kommer väll hem Söndag kväll el. så. Mamma och Hanna är på tredagars meeting i Vimmerby så de kommer inte heller hem förren Söndag kväll skulle jag tro.

Så nu väntar jag bara på at tdet ska klarna upp så jag kan åka till stallet och pussla lite där. Ska rida Amber idag så får se och jag har armar och ben i behåll ikväll xD Väst, hjälm och hockeyutrustning kanske? xD

Torsdag eftermiddag

Red lite dressyr på Fia ute på fältet och hon var jätte duktig riktigt nöjd med henne.

Red även lite dressyr på Molle barbacka ute på fältet övade lite på delarna från MsvC:2 och det funkade jätte bra dock lite tung i handen stundtals men det blev bättre och bättre.

Medans Hanna badade Chicco gick jag upp för att titta till Tussan och sen red jag Gymir en sväng på travslingan och han var rätt busig, bockade och grejjade lite i början men han lungnade ner sig sen.

När jag kom ner till stallet igen kom mamma och vi åkte bort till betet så att jag kunde jobba lite med Dinosaurien. Övade lite med att sätta på hon träns och det gick bra när jag tränade honom fick han ha longergjorden på sig och senskydd. Han var jätte duktig idag verkar som han fattar lite mer av vad jag vill nu. Backade jätte bra, rakt och lugnt över presseningar, lite hårdare plast som låter ungefär som att gå på en transport och in mellan hinder övade också på att flytta honom med en upphöjd bom under magen och han har aldrig klarat det utan att riva ner den ett par gången och nu kunde jag flytta honom lungt ocgh fint åt båda hållen utan att han nuddade den.

När jag var klar backade jag in honom i stallet och in i boxen och det gick också bra. När jag släppte ut honom i hagen igen gick jag bort till en stubbe med honom och sällde honom bredvid den och sen klev jag upp på stubben och klappade honom på ryggen och rumpan sen hängde jag mig på honom med fötterna kvar på stubben poch han reagerade inte ens :D Jätte nöjd med honom idag känns bra att det går frammpt igen.

Nu när jag ska vara ensam i helgen ska jag bara jobba med saker han redan kan bra (inte gå under presseningar för det är inte 110% befäst än och jag behöver ha en medhjälpare då) vändningar, förflyttningar av bog, bak o.s.v. gå över och mellan bommar , backa L form, öva lite mer på att han ska stå kvar när repet ligger på marken, pressening överallt på kroppen och paraplyt. Hinner nog inte med att testa allt men vi får se.

:D:D

Har varit i Norrköping med Doddi idag och han är hur frisk som helst :D<3 Veterinären sa: Så om en månad kan du börja hoppa igen med honom. Hoppa?? xD Då sa hon: Ja men du kan ju hoppa lite gymnastik hoppning i alla fall. Visst, visst om han vill hoppa kan han väll få göra det men jag tänker inte tvinga honom om han inte vill och han kommer bara få hoppa lågt i sonna fall. Dressyrstaket ska ju trotts allt inte hoppas xD Men jag tror att jag ska starta honom en sista FT i September. Annars får det nog bli dressyr för hans del. <3<3<3<3<3



Är han inte helt underbar? :D <3<3<3<3<3 Finaste ponnyn :D <3^1 000 000

Onsdag

Har trälat lite med Max även idag. Han blev rätt så bråkig ett tg men sen gick det jätte bra.

sen red jag Doddi lite ute på övningsfältet och han var pigg och busig :D Återbesök i Norrköping nu på torsdag och jag håller tummarna.

Sen tog jag ett var runt travslingan på Molle. Jag red barbacka så han kunde ha flugtäcket på sig så det gick ganska bra. Gjorde lite seriebyten och till en början skabblade han till det lite men sen gick det bra :D

Till sist red jag ett kort dressyrpass på Fia och han skötte si griktigt bra trotts alla flugorna.

När mamma och pappa kom åkte vi till terrängbanan och fixade iordning vårt hinder och sen åkte vi och köpte pizza. Mums !

Tisdag

Började med att rid lite dressyr på Fia. Övade på LB:2 programet och det funkade kanon.

Sen ner till Amber och longera henne med Grönman igen och det gick mycket bättre idag.

Sen red jag Molle en tur i skogen barbacka men ble vbara en kortis p.g.a alla blinningar.
Igår fick hästarna gå in vid 16 tiden och i dag vid 13 för de springer typ ihjäl sig annars, stackare.

Sen blev det Max tur och han var lite grinig idag, var ju äckliga blinningar ute som antagligen störde rätt mycket. men det blev bättre. Efter passet spolade jag av honom och det tyckte han först var väldigt läskigt särskilt eftersom Doddi som är livrädd för vattenslangar stod och fnös bredvid. Men det gick bättre och bättre.
Vi har mätt honom idag och han är 168cm i mkh.

Mamma och jag åkte upp till stallet sen på kvällen för att fylla på vatten och ge hästarna kraftfoder och lite mer hö. Då red jag Doddi och mamma gick med Max och fast att han är ganska stökig fortfarande så tyckte hon tt han blivit jätte mycket bättre bara på de här dagarna. Doddi var super pigg och busig så när jag kom tillbaka till hagen satt jag av och hoppade ett 30 cm hinder med honom han tyckte det var jätte skojjigt och bockade efter :D





kunde även skicka honom före mig igenom presseningen


Måndag

Idag var pappa snäll och hjälpte mig och Hanna att flytta Max "övningsmaterial" till sommarbetet sedan jobbade jag lite med honom. Bilder på det längre ner i inlägget.

Sen gick vi bort till Jeanette för jag skulle hjälpa henne med Amber idag men hon hade precis gjort mat så jag red Fia ett par varv på travslingan och hon var pigg och glad.

Sen longerade jag Amber med Herr Grönman på ryggen (grönoverol stoppad med hö) Hon fick bara damp när han gled på sidan annars skötte hon sig bra.

På kvällen åkte vi till Mimmi och Morfar för Mimmi fyller år det var som vanligt jätte trevligt men god mat och härligt sällskap :D Grattis Mimmi <3




Söndag

Släppte ut Dinosaurien ihop med Molle och det gick jätte bra lite skrik men sen stog de lungt bredvid varandra.
Sen hämtade jag Fia från sommarbetet och släppte ut henne tillsammans med Chicco. Sen byggde Hanna och jag upp lite övningar till Dinosaurien. Han klarade dem ganska bra. Hanna red Molle en sväng medans jag gick bort med Max som han igentligen heter (kallar honom bara för Dinosaurien eftersom han är så stor) till sommarbetet när han var snäll hela vägen fast vi gick förbi en grav maskin som höll på att gräva och sen åkgräsklippare som for runt på en tomt men när han fick syn på Rappe och Lolly blev han ganska stökig men han lugnade ner sig efter ett tag. Doddi och Max fick hälsa på varandra när de stod i varsin box först och Doddi var helt vild. Han stod och stegrade i boxen och slog framhovarna i boxväggen och vrålade som en hingst. När Doddi lungnat sig släppte vi ut dem i var sin hage så de fick se varandra och närd de lungat sig släppte vi ihop dem och då var det lungt Doddi bestämmer xD




frammåt...

bakåt

smalare

Lördag

Åkte till Örebro och hämtade en häst. Det tog ca 5 h att lasta honom vi provade ett par olika trabsporter och det slutade med att vi typ fick dra in honom med longeringslinor i en transport som ägarna åkte iväg för att låna. Så de fick köra ner honom till oss. När vi kommit fram ville han först inte gå in i stallet så när ägarna åkt åkte repgrimman på och jag gick ut och jobbade honom lite. Fick honom att sätta framfötterna på en pressening och att backa undan när jag ville att han skulle göra det. Sen släppte vi honom lös i hagen då hade det börjat ösregna men han fick sprina lite i alla fall och han rör sig riktigt bra. När vi tog in honom i stallet var det inga problem.


:D

Har som vanligt glömt att blogga :/

Tävlingen i heda gick rätt bra ;) Första gången i år som jag startade två LA på samma dag. Gjorde de en gång förra året men då kom jag precis utanför placering i andra klassen.

LA:1 - Han var lite trälig på framridning så jag tänkte att jag skulle göra lite byten för det brukar han tycka är kul men inte nu :S 5 min innan start tog jag faktiskt dressyrspöt (rider annars fram med ett hopp spö eftersom han inte gillar när jag petar på hans rumpa med ett spö) och petade till honom i flanken och då blev det en helt annan häst och han började lyssna på skänkeln. Inne på banan blev han lite väl avslappnad som vanligt och jag fick inte riktigt det där trycket som jag vill ha i honom. Det blev ett missförstånd i den andra skänkelvikningen så han blev lite ostadig i formen och sen blev han lite busig i första galoppfattningen så han slog upp huvudet. Men han var väldigt stadig så jag trodde att jag skulle få ca 68% Men det blev mycket mer än så :D 71.05% och upp i ledning med 21 poeng bättre än den förra ledaren :D Det höll i sig till sista ryttaren som gick in på 2.a plats med 12 poeng sämre. Bästa % någonsin på LA:1 och LA överhuvudtaget :D

Resultat: 71.05% 1.a

LA:3 - Han var helt underbar på framridningen. Han hade så mycket tryck att jag nästan inte kunde hålla ihop honom men när han lugnade sig lite blev han kanon. Programet gick super bra. Det är halter i från galopp och då brukar han ställa upp sig väldigt dåligt men begge halterna var perfekt (såg på filmen) I den förvända galoppen
var han verkligen ihop och i kom upp mer i galoppsprången, skänkelvikningarna flöt på jätte bra med bra tvärning och trav ökningarna var så bra han någinsin kn göra dem ändå fick jag ynkliga 63.8% :( TASKIGT! Jag gick in på en 4.e plats av 4 placeringar som tur var det bara en ryttare kvar och det såg rätt bra ut men jag hade tur och kunde gå till prisutdelningen och hämta en röd rosett :D Men är verkligen nöjd även fast % var det absolut sämta jag fått på LA:3 (lägsta innan denna ritt var 67%) första gången jag får placeringar i 2.a samma dag och det var sjukt fina hästar med i klassen sonna som gått Msv med plaveringar och höga procent och den so startade precis innan mig var den som vann och hästen som gick innan den kom på 3.e plats så det finaste hästarna verkade komma i slutet. Har aldrig kommit 4.a med Molle förut.

Resultat: 63.87% 4.a


Fina underbara hästen <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Dagen till ära hade jag knoppat honom med guld snoddar :D


Tråååååååååkigt !!!!!!!

Jag har så sjukt tråkigt :( Vaknade kl 7 och tyckte att jag låg kvar jätte länge och gav sedan upp eftersom jag inte kunde somna om då var kl 7.15 -.- suck Så jag duschade och upptäckte att det blivit lite mögel el. nåt i fogarna mellan kakelplattorna i duschen så jag skurade bort det. Har nog blivit lite paranoid efter att ha sett på How clean is you house?

Sen satt jag vid datorn ett tag och kom på attj ag inte packat ihop tävlingskläderna så gjorde det och fick en chock :( Mina vita ridbyxor och skjorta hängde snyggt upphängda på skrivbords stolen och var inte tvättade :O Handskarna var också icke vita -.- Tur att jag har ett extra par ridbyxor och handskar har man ju ett flertal par av men jag hade två Kyra K skjortor som jag tävlar dressyr i men den ena va ju som sagt skitig och den andra har pappa torktummlat så att den är en storlek för liten -.- Jag har ett nytt vitt sommar ridlinne men jag har inte skaffat någon plastrong till det så det kunde jag inte heller ha -.- Blev helt enkelt så att jag fick ringa i panik till mamma och hon svarade inte :( Men sen ringde hon upp och förklarade hur jag skulle komma överrens med tvättmaskinen och få skjortan tvättad utan att total förstöra den. Nu hänger den ute på tork och jag hoppas att den hinner torka tills tävlingen i kväll.

Sen blev det "frukost" ett glas mjölk och en liten skogaholms skiva men salami framför TVn men det fanns inget att se så nu sitter jag här och försöker få tiden att gå och lyssnar på Sunrise Avenue - Hollywood Hills :)

Längtar för övrigt till helgen för då ska jag träffa någon speciell men vem och varför tänker jag inte säga men jag kan säga så mycket som att han kommer följa med mig hem (a)

Bilder på Molle i Holaveden

Ganska dålig kvalite på bilderna då de är tagna med videokameran.
LB:1









Resultat LB:1- 1.a plats med 73.1%
LA:1















Resultat LA:1 - 1.a med 70%


Fina, fina hesten <3<3<3<3<3

ännu en dag till ända

Fick äntligen min bild på Doddi och mig som jag vann när jag van P90 i Åkerbo 14 Augusti 2010.

Idag kom Håkan och skodde om Chicco kl: 16 så vi var i stallet vid kl:13. Jag red först Doddi en korttis. Blev kortare än vad jag tänkt mig p.g.a. att vidriga, bitande flugor :@ Sen red jag hem Fia eftersom hon tappat en sko. Red lite dressyr på fältet när jag kom till stallet och hon var duktigt. Red igenom LB:3 programet och det gick jätte bra blev dock ett av brott på kortsidan innan sista m.g på diagonalen mendet var bara att fatta om så det var inga problem alls. Sen red jag igenom LA:3. Inridningen blev inte bra så jag fick göra om den men 2.a gången blev den jätte bra. programet gick jätte bra. Första skänkelvikningen blev lite si så där men den 2.a var toppen sen blev det ett missförstånd i första galoppfattningen men annars var hon jätte duktig och jag kunde trava av henne ni L:C form :D

Tävling imorgon med Mollis hoppas verkligen att vi får domarna på vår sida. Det är första gången i år som jag rider 2 LA klasser (LA:1 och LA:3) på samma dag och andra gången någonsin och vi har aldrig blivit placerade i begge klasserna då. Det är bara 3.e gången jag startar LA:3 någonsin också  så jag hoppas verkligen på det bästa annars får jag väl fortsätta att rida LB, LA xD

Det var en gång tre snälla hästar och de hette...

Lugn dag idag. Jag gick i pyamas till kl: 15 xD

Sen stallet. Hanna var snäll och tog hand om ungarna så att jag fick rida ifred. Molle va... hör på maken :O SNÄLL! Kul att han kan vara det en gång i månaden i alla fall. Red barbacka och det blev ett kort dressypass. Han kändes lite tung i traven så började med galoppen och gjorde bytesserier med honom för han brukar lossa upp i bogarna då. Gjorde 2 diagonaler i vart 4.e, 4 i vart 3.e och 4 i vart annat, duktig kille :) Efter bytena red jag vägarna från galoppdelen i LA:3 och det funkade jätte bra inget krongel alls idag. Sen jobbade jag lite trav och han kom upp jätte fint och gjorde dessutom godkända travökningar :) Sen kom mamma och tittad en liten stund innan hon åkte hem igen. Då visade jag inridning på medellinjen i galopp med halt vid X, byten på diagonalen i vart annat, skänkelvikningfrån spåret in till medellinjen rakt ett par steg och till baka till samma långsida igen så att han fick visa för båda skänklarna, sen gjorde jag enkla byten över medellinjen i serpentinbåge och avslutade med en travökning på medellinjen och halt vid G. Mycket fin kille :D <3 Bra halter gjorde han också :D

Ett mycket kort dressyrpass på Fia ute i sommarhagen. Kändes som att hon varit inne i en tidkappsel :D Hon var lika fin idag som hon var sist jag tränade trotts att jag inte ridit dressyr på henne (och knappt ridit henne alls) på drygt 3 veckor. För att inte det här inlägget ska bli så förfärligt långt så ska jag fatta mig kort. Fia är underbar, världens vackraste och hon är en gudinna att rida när hon är lugn och sammarbetsvillig (vilket hon är nästan gämt nu för tiden :D) 

Fia fick stå inne i boxen och vila medans jag skrittade Doddi ca 30 min (Doddi fick va inne när jag red Fia) När jag kom yillbaka fick Doddi stå ute ihagen och Fia som inte ville gå ut fick vara kvar inne tills mamma kom och hämtade mig. Det var nästintill flugfritt ute så Doddi stod ute i solen och halvsov <3 Jag fick Fias tillåtelse att stå inne i hennes box och klia henne (inte ofta hon vill kela) hon verkade njuta och kliade tillbaka. När jag gick ut ur boxen stod hon och blundade <3 :) Fina Kickis :D

Om inte det här är världens vackraste häst så vet jag inte <3<3<3<3<3



Jag har en plan :D

Jag tänker stunta i att rida min dumma häst idag jag ska rida honom barbacka imorgon och sedan låta honom vila på onsdag och sen är det tävling på torsdag kväll. Hoppas att han får lika fina placeringar som sista ujag var och tävlade i Heda. Heda har förövrigt riktigt fina rosetter. Doddi fick två sonna har godingar förra året :D Molle fick en blågul och en blå.


Det är bara de blågula som är så här stora de andra är i "normal" storlek. För er som vet hur stora Mantorps rosetter är så har jag här lagt en av deras rosetter bredvid för att ni ska se hur stora de är. Haha och bara för att skryta lite extra om min fina ponny så är det ännu en blågul (vinst i LB:1) :D



Har gjort en rosettavla åt Molle och jag håller på att skissa på en plakettavla åt honom. Mamma börjar bli trött på att få leta fram sina nycklar bland en massa plaketter (gud vad jag skryter kallas mental träning va? xD upprepar man att man är bäst så blir man till sist det el... åker på stryk xD)

Molle är som han är -.-

Red dressyr på Molle igår och det gick åt helvete som vanligt vet inte va jag ska ta miog till med den häst -.- Passet började skapligt men sen fick han för sig att det var omöjligt att gå i höger förvänd galopp, bara slog med huvudet och bjöd inte alls framåt. Sen funkade det skapligt och jag red igenom LA:1 gick skit. Han bara hänger i handen och går inte fram. Sen skulle jag rida LA:3 men han vägrade att gå rakt i inridningen så fick bråka med honom om det -.- Han bjöd ojämt på tyglarna, gick på dubbla spår, va emot handen när jag gjorde halt och gick inte i form. Fick ordninh på det me och red programet och det funkade skapligt tills sista galoppen då han blev väldigt stark och springig i upptagningen till a.g från ö.g så gjorde om sista fattningen och serpentinbågen och varje gån jag kom till båge nr 2 skuttade han till som om han skulle byta fast han inte gjorde det. skuck men fick ordning på det också men när jag skulle skritta de ca 100 m hem till stallet brakade helvetet loss :@ Han skulle inte skritta och varje gång jag tog i tyglarna tvärnitade han och stegrade -.- Så varje gång han började tackta backade jag honom för sittsen och det fick jag göra om säkert 10 ggr och till sist blev han så sur att han inte slutade backa utan bara fortsatte fast jag drev suck blir så jävla trött på honom -.-

Sen red jag ett varv på travslingan med Skeleton. Gick upp till Fias stall innan jag satt upp Hanna, Kalle, Olle och Malin var där. Alla utom Hanna trodde att det var Fia jag hade med mig -.- Bara för att båda är fuxar och har bläs och vita strumpor är de inte lika. Men, men Skelettis skötte sig bra tittig men annars super snäll. :D

Jeanette är i Tyskland och hämtar ett par hästar men när hon kommer hem ska vi stoppa en overol med halm och binda fast på Amber så att hon lär sig att skump och flax inte är livshotande. Hon är riden sen i våras men ett par uppehåll så hon borde inte reagera som hon gör.



Bild på skeleton från i vintras söt pojke :D

Händelserik vecka :O

Söndagkväll: Molle och Doddi fick åka till betet idag. De fick stå i en avskild del av hagen tills vidare ska antagligen släppa ihop dem med de andra på måndag.

Måndag: Gjorde inget särskilt förutom att jag red Amber igen och det gick bra även denna gången galopperade ett par varv på en 20 m volt. Hon var lite spänd och springig men lugnade ner sig nogurlunda sedan. Släppte ihop Doddi och Molle med Rappe, Fia och Lolly och det verkade fungera.

Tisdag: Hela förmiddagen gick åt till att leta rätt på Thereses häst Rappe som försvunnit från hagen. Staketet var nedrivet så det had bara varit för de andra 5 hästarna att knalla ut men de var kvar i hagen när vi kom dit vid 7 tiden. När vi nästan gett upp så ringde de än som hittat en häst vi åkte genast dit med transport. De som hittat honom hade ingen plats i stallet åt honom så de hade gått till ett säteri som hade boxar. Han såg hur lugn ut som helst. Han hade några fula sår på vänster sida men benen var det inget fel på, inte halt, svullen el. varm. Helt otroligt med tankle på att han tagit sig nästan en mil bort undernatten över åar, igenom skog och vet i fan. Tog hem honom och vi hjälptes åt att tvätta rent såren han stod snällt och lät oss hålla på. Hoppade Molle på eftermiddagen det gick INTE bra :( Hanna fick prova att hoppa honom eftersom mamma tydligen tror att hon som aldrig hoppat honom förr ska kunna göra det bättre än jag. Resultat: Nästan brutna ben på Molle :O Han krachade hela hindret. Mamma säger att jag inte ska hjälpa honom men kolla hur det går när man inte gör det! Jag satt upp igen och travhoppade lite lågt.  

Onsdag: Vi bestämde oss på morgonen att åka till Liseberg. Där hade vi en mycket trevlig dag. Åkte atmosfear Europas högsta frittfall 146 m över havet tror den gick i 90 km/h det var en känsla :D AS COOLT verkligen JÄTTE HÄFTIGT! :D Åkte den när det var ljust och sedan blev det sista åket innan det stängde när det var mörkt. Men när vi stod i kön och precis skulle gå in och sätta oss i atmosfear ringde det från larmcentralen och sa att det hade varit några som försökt sno vår bil men vakterna hade skrämt iväg dem. Så när vi kom ner igen stax vi iväg till parkeringshuset, mamma och Hanna hade gått i förväg. På väg till parkeringshuset ringde mamma och frågade vad jag hade för en väska med mig, den var borta :( De hade skakat ut allt ur min sminkväska men det var bara fondeshen (stavning), min kedja, några av mina armband och alla mina kläder utom min skinnjacka. Kläderna hittade vi på en våning högre upp så det var ju bra eftersom vi skulle övernatta innan vi åkte hem.

Torsdag: Kom hem på kvällen efter att ha shoppat loss i Ullared xD Blev som vanligt alldeles för mycket handlat.
3 par helskodda ridbyxor (svart, brun, blå)
1 linne (vatt rida i)
1 väst (svart vatenavstötande väst med fleece foder på insidan)
1 par vita handskar
1 par vita skydds byxor (att ha på tävling närd et regnar jacson)
1 regnjacka (svart jacson)
1 kort londonfärgat spö (att ha till framridningen i dressyren eftersom Doddi bet sönder mitt förra ;))

1 nytt regntäcke till Fia
1 nytt flugtäcke till Molle
3 nya flughuvor
4 nya stora broddar
1 ny 12 nyckel till broddarna (eftersom vi lyckats tabba bort vår xD)
1 ny foderhink till Molle (som också har försvunnit xD)
3 nya nrlappar

1 par ½korta tunnare byxor (blå, lite båt inspirerade)
1 par ½korta mysbyxor (svarta)
1 par jeans 
1 par långbyxor (svarta i lite stretch material)
1 tunn jacka (beige)
1 t-shirt (grå/svart)
3 linnen (2 svarta och 1 vitt) 
2 skärp (1 vitt i bomull och 1 svart med nitar)
3 bh (svart, vit och en sport i hallonrosa)
10 par strumport (5 svarta och 5 vita)
1 ny fondeshen (stavning)
1 ögonframsböjare 

Tror det var allt men det var bara det jag mina hästar fick xD

Tog hem Molle och Chicco och bytte täcken på de andra när vi kom hem.
Synd att dagen fick ett så tråkigt avslut :/

Fredag: Mamma och jag var och hämtade spån red inte idag.

Lördag: Först red jag Doddi en sväng i skogen. När jag skulle trava fick jag verkligen kämpa för att han inte skulle sticka i väg i galopp. Red utan bett utan hade en slagst grmmiversion av sidpull. Sen gick jag till Jeanette och red Amver provade en ny cutting sadel med flankgjord. Amber är inriden med flankgjord men det var något som inte stämde idag. i traven ville hon inte ställa sig åt höger så jag bröt av till skritt efter 2 varv i trav och hon ville inte ställa sig då heller så jag gjorde halt och tog igenom ställningen där sedan gick det ställa henne i skritt och stundtals i trav. Vänstergalopp gick bra men i vänster galopp belv det rodeo. Sadeln började glida så när jag hade vänster fot under magen bestämde jag mig för att det inte var lönt att försöka hålla sig kvar för jag vill inte hamna unde magen på henne tillsammans med sadeln. När hon gjorde ett kast åt höger la jag höger hand på hornet, tog vänster tygel i vänster hand och slängde över höger ben och sköt ifrån med höger hand och landade på fötter bredvid henne med vänster tygeln i handen och höger tygel kvar på manken på henne. När jag landade kastade hon sig bakåt och jag kröp ihop och då stannade hon och tittade sen kunde jag gå fram till henne. Vi rättade till sadeln och drog åt sadelgjorden lite till. Jag gick med henne tills hon slutade flåsa sen upp igen men så fort jag började trava i höger varv (rakt spår denna gång) tvärnitade hon och hoppade upp och ner och bockade, bockade, bockade. När jag tog tag lite hårdare i tyglarna och sa WOOOOOW högt och tydligt slutade hon äntligen. Jag satt av igen och vi kollade om sadelgjorden satt för hårt men det gjorde den inte. Sen skrittade jag henne bara lite på små volter nu när jag har lärt mig hur hon känns precis innan ett "utbrott" kunde jag avvärja när hon började konstra även i skritten. Så på Sönrdag ska vi prova den förra sadeln igen.

Sen fick jag rida Skeleton :D Jag har inte ridit hon sen i vintras och då red jag nästan bara i skogen med honom och övade på att han inte skulle bli skräckslagen så fort jag röred mig i sadeln eller klappade honom på rumpan o.s.v. Jag fick prova att rida i westernjogg på honom och han var så mysig skönt att få rida en snäll häst efter att ridit ett 3 år gammalt sto på knappa 1.40 m som tror att hon kan göra karriär som rodeohäst xD Galopperade lite på honom men kände mig lite dum i början för att jag inte fick honom i galopp men tydligen så har han inte riktigt lärt sig galoppfattning än. Jag galopperade bara med honom i skogen när jag hede en annan häst framför som galopperade :) Han har verkligen biffat till sig sen jag såg honom sist :D Fina häst <3

Skurade ur Molles box innan jag hämtade in honom och Chicco.

Sen red jag Molle en tur i skogen i mycket galopp och trav inte i någon imponerande hastighet som vanligt men jag fick lite fart på honom på en raksträcka på vägen hem xD Annars travade jag med helt lång tygel, galopperade lite på lång tygel och sen övade jag lite byten, började med vart 3.e och det gick bra sen gjorde jag i varannat först blev det lite skabbel på byte nr 5 men sen gjorde jag nog 10 i rad utan några problem skulle nog kunnat fortsätta ett tag till men ville avsluta innan det blev något fel så att jag kunde berömma honom riktigt mycket :D

Så ett hysteriskt långt inlägg till ända xD

Jobb, jobb, jobb

Stallet idag och mocka ur stallet. Tog hästarna till betet igår så nu är stallet tomt :S Hann mocka ur halva Doddis box sedan gick jag ner till jeanette och red AMber en stund. Hon var en mycket duktig tjej idag också och jeanette tyckte att jag red precis så som hon vill att hon ska bli riden. Hon blev lite spänd i galoppen men hon har inte galopperat så mycket. Hon reds in i år och så är hon ju ett ganska känsligt sto på bara 3 år :)

Sen mockade jag ut resten av boxen. Det användbara ströt slängde jag in i Chiccos box, hon åkte på bete förra veckan så Hanna har redn skurat och mockat ur den boxen. Äckligt strö åkte ut sedan skurade jag rent den, soppade taket, skurade krubban och putsade fönstret sen var kl 17.30 och jag åt frukost vid 10 så jag började bli lite hungrig tar Molles box imorgon.

När jag kom hem åt jag misslyckad omelett med gorganzola ost och champinjoner så jag åt ingen kvällsmat sen.

Det är så varmt jämt så man blir ju typ inte hungrig. Igår åt jag ingen frukost utan åt först vid 15 tiden sen kvällsmat jätte sent :/ nej nu orkar jag inte skriva mer.

Underbara lilla häst <3

Tävling i Holaveden idag. Gick kanoners :D

Har ju inte gått att träna honom alls den här veckan kanske är flugorna el. värmen, vet inte :(

LB:1 - Han var riktigt taggad när jag skulle sitta upp på honom men snäll som ett lamm på framridningen men strax innan jag gick in i collectingring började han bli lite hängande i tyglarna och ville inte gå fram ordentligt då blev ag ganska nervös och tänkte "fan jag visste att han skulle börja bråka på tävling också snart". Kollade sadelgjorden och kände då att den låg åt helvete så jag typ slängde mig av och ropade åt mamma att hon skulle hämta helosansalvan (tur att vi bara hade transporten ett tiotal meter från banan). När jag flyttade sadelgjorden såg jag nämligen att han fått ett litet nyp av den, verkade som sadeln glidit fram så att sadegjorden hamnat för nära frambenen och klämt ihop skinnet där. Stackars krake :S Men smörjde in det ordentligt med salva och la sadeln och sadelgjorden tillrätta, satt upp och hoppades på det bästa. Travade lite och han var hur fin som helst.

Hela programet gick utan några större misstag det största var nog att han vilade på ena bakbenet i sista halten. Resultatet blev 73.1% och upp i ledning startade som nr 6 i en klass på 19 starter och det var riktigt fina hästar med men det höll i sig ända in i slutet och det blev en vinst. Skönt att kunna rida troligtvis den sista LB.n med stil :D Va 7 p bättre än 2.an. Fick 3 8.or på allmänt intryck på lösgjordhet, ryttarens sitts och korrektheten i uppvisningen 7.or på de andra två punkterna :D

Resultat: 73.1% 1.a

LA:1 - Han var ännu finare på framridningen till den här klassen och är riktigt nöjd med ritten dock lite mycket missar men i alla fall mycket bra känsla i mellan dem :D Blev riktigt fina p trotts missarna. Fick förresten 6.or på båda m.g i LB:1 så jag red i näst in till skengalopp i m.g i LA.n men fick ändå en 6.a och komentaren "visa mer skillnad" xD 70% och vinst även i LA :D 7 p bättre än2.an även denna gång :D

Resultat: 70% 1.a

Första gången vi har 70% i 2 klasser på samma dag :D

Super kul att det gick så bra för Mantorpsryttarna idag 1.an och 2.an i LC var från Mantorp 1.an, 2.an, 3.an och 4.an i LB var från mantorp och vinnaren i LA var från mantorp :D



Bild från efter prisutdelningen i LB:1, framtida Div II Lag?



Fina underbara häst <3<3<3<3<3<3<3<3

Vansinnig!

Jag är jävligt förbannad just nu och då menar jag det verkligen helt jävla vansinnig! Mitt största fokus idag har legat på att inte ha sönder saker. Känns som jag samlat på mig ilska hela veckan och igår fick jag nästan ett riktigt utbrott och typ morrade åt en av ungarna som brukar hålla till i stallet att han kanske skulle ta och gå hem för kl var över 20 och idag verkade det som om han inte tordes komma tillbaka. Inget som drabbar mig då jag hatar barn i alla former. Dessa har jag stått ut med i smanlagt flera månader men den här veckan har varit tuff och jag orkar med ungar som står och glor på en och när man säger gör 1, 2, 3, 4 och de gör 1 och 2 sen har de glömt resten och när de väl kommit till 3 gör de något som man inte sa att de inte skulle göra.

Orsaken till mitt dåliga humör är att jag, ska inte säga hatar men ogillas Molle mycket starkt just nu. Han har vrit helt omöjligt att ha och göra med sedan i måndags. Går inte att få honom att trava där man vill, göra halt eller göra övergångar utan att ricka tyglarna ur händerna något som jag tycker inte ska vara överdrivet svårt för en häst som gått med över 70% i LA -.-

Idag har jag mest legat i soffan och kollat på trav och funderar på om jag bara ska ge upp med ridning eftersom jag uppenbarligen är fullkommligt värdelös på allt jag tar mig för. Kan ju tydöligen inte ens rida min egen häst som jag känt sedan han var 6 mån (nu 6 år). Trav verkar mycket enklar: springer hästen fort så är det bra springer den inte fort är det inte bra punkt slut. 

Men droppen kom när jag sa till mamma att *** blev placerad. Svaret man får är väl ganska självklart men det svioder endel att höra det ändå. - Ja *** har en mycket finare häst än du pch så rider *** mycket bättre än dig. Är så jävla trött på att min egen mamma ständigt sja tala om för mig hur mycket bättre alla andra är och hur värdelöst dålig jag är. 

Red Amber idag efter att jag packat ihop alla grejer till i morgon och tvättat Molles ben. Hon var duktig. Longerade henne lite först eftersom hon vilat en vecka. Ambers ägare var nöjd för Amber brukar vara väldigt ängslig med nya ryttare men nu var hon jätte lugn. Givetvis blev mamma fly förbannad över detta också så jag fick inte knoppa Molle och sen fick jag en utskällning för att jag inte badat hela honom. Så nu sitter jag här och gnäller eftersom jag inte får äta maten som mamma gjort till sig och Hanna.

Lite tåkigt att inga "vänner" verkar vilja umgås heller. Men jag få skylla mig själv att jag trodde att någon kanske skulle vilja umgås med någon som mig. Låter jag som en attention whore? Ja sonna fall är inte jag den första! Alla som skriver om sina "problem" på facebokk eller har en blogg är väl det.

Tävling på söndag :D

Igår eftermiddag stack jag ner till Mjölby och tittade på tävlingarna där. Tittade på halva Msv B:4 och hela FEI Prix S:t George och jag kom fram till att Mollis med lite mer träning kommer att kunna gå Msv B :D Han kommer säkert inte bli placerad och så men vi kommer nog inte skämma ut oss heller. När S:t George klassen var slut cyklade jag hem och pappa skussade upp mig till stallet igen.

Tog hem Molle och red lite dressyr på fältet för att se hur stor skada det blivit av att låta honom stå på bete. Men det var ingen fara. Red inte så läng och lekte mest med honom :D Testade saker från Msv B:4 och Msv C och det funkade hur bra som helst. Han gjorde riktigt bra öppner, slutor, enkla byten och byten i språnget han gjorde väldigt bra galoppökningar också. Kunder göra både trav och galoppökningar på en hand och han var väldigt sammarbetsvillig verkar som han tycker det är könt att få komma hem igen. :D Blir troligtvis vår sista tävling i LB på söndag :S Både Lollo och mamma tycker att vi ska gå upp och bara rida LA nu.


Fia är en gudinna :D

Har tävlat Fia i dressyr ^^ och det gick sjukt bra :D

Red en LB:2 och hon var så duktig :D Hon var lydig och snäll på framridningen men när jag kom in på banan blev hon lite spänd men det släppte efter först halten. Det var blommor överallt runt banan och framridning precis utanför banan både vid A och C och en tävlingbanan som låg parallelt med vår så det var ju en häst där inne också. Sen var det musik och spirkern roppade upp resultat mitt under programet men hon var så koncentrerad att hon inte brydde sig om något av det :D

Jag var så fruktansvär stolt över henne satt nog hela programet med ett stort dum flin i facet xD men det var så underbart att rida henne när allt bara flöt på och fungerade som det skulle. Allt som hon brukar ha svårt med funkade klockrent. Hon brukar t.ex. alltid tackta i skritten men nu fick vi en 7.a på den och hon var avslappnad så avslappnad och lydig att hon missade att vi skulle fatta galopp så blev en 3.a på första fattningen för och ökade bara traven lite xD Det brukar också va en sån grej som hon gör, att hon fattar galopp så fort man kortar tyglarna i skritten. Men förutom 3.an fick vi bara 6.or och 7.or pluss 2 8.or för den ena travökningen och gångarterna. Dock tycker jag att hon borde haft 8.or på båda trav ökningarna och på de två galoppökningarna. Men jag fick 7.or på galoppökningarna för de var för mycket uppåt och var egentligen ökad galopp så hon domaren kunde tydligen inte ge högre eftersom det är mellangalopp i programet. Synd.

Trotts 3.a fick vi 67% och gick in på en 5.e plats men det var bara 6 placrade och jag hade 7 starter bakom mig. Hade jag fått en 5.a på galoppfattningen hade jag gått in på 3.e plats. Hästen som gick efter mig fick 73 % och det var också hon som vann sen. Sen var det riktigt fina hästar men ingen petade ner oss från vår 6.e plats. Näst sista hästen var sjukt fin så jag höll verkligen tummarna för att vi skulle klara oss. Sen när dom ropade upp resultatet sa de det så långsamt ... fick 200... (200 vad?!) 1 poeng 67% JAAAAAAAAA! Hon fick exakt samma poeng och eftersom man bara delar de 3 första placeringarna så fick vi en 6.e plats. Obeskrivlig lycka :D Fias aldlra första placering i dressyr :D <3<3<3<3<3<3<3<3

Resultat: 67% och en 6.e plats :D

Efter två veckors hårdträning fick man äntligen den där efterlängtade placeringen :D




Fia har sin egen stil när hon äter kraftfoder xD <3



Fina tjejen :D <3<3<3

Ny duschad :D

Har varit en stund i stallet. Molle fick stå inne över natten och han får kraftfoder från oc hmed nu så hoppas att han kan bli lite piggare. Sen blir jag smått irritarad som skyller sina problem på mig, tycker inte att det är min sak att reda ut saker åt andra -.- När vi tog in Fia och Chicco snackade vi en stund med Ellinor och sen tittade H-M in i stallet när han hörde Hannas gallskirk xD Orsaken till skriket och allt tumult var att en ödla lyckats ta sig in i hinken med Molles betfor haha. Så jag lyfte upp den och släppte ut den i gråäset efter att jag visat H-M och Anna vad det var som orskat allt liv xD Jag gosade med Gulli medans jag pratade med Anna.

När vi kom hem hjälpte jag pappa att mecka bili ett par h. Nu har jag tvättat bort all olja och smuts så nu blir det sängen :D

Vädret -.-

Det bara regnar och regnar passar mitt humör känner mig rätt gråmulen. Åskan går så att rutorna skallrar -.- Tycker synd om de som är på tävling i Mjölby idag när det är sånt här väder blött och åska som skrämmer hästarna -.- Borde åka upp till stallet men har lixom ingen lust :( Red Molle en sväng i skogen igår och det gick inte alls -.- Jag satt och gjorde ponnysparkar och smackade som en turbor kurre och jag fick nästan den där blobben i galopp suck... Tror att jag tagit mig vatten över huvudet när jag anmälde honom till en tävling när han stått på bete och jag bara har en vecka på mig att rida igång honom.


Sorgsen :'(

Fredag:

Fick hemska nyheter idag :'(  En av de absolut finaste hästarna jag känner till måste lämna den här världen. Det är så jävla hemskt och sorgligt och... nu har jag skrivit om den här raden minst 10000000 gånger och det blir aldrig så bra asom jag vill, det finns helt enkelt inga ord som kan beskriva hur det är och hur jag känner, det är bara så... suck Jag tror att jag helt enkelt berättar lite om honom istället.

Tävlade och trända honom lite mellen 2005-2009 i hoppning och samtidigt lärde han och hans ägare mig massor om dressyr. Det var sällan vi åkte hem från en tävling utan en placering vilket var extra kul eftersom jag nästan alltid var den yngsta ryttaren.
När man är en liten 14 årig tjej och rider en välmusklad dressyr häst på ca 1.70 och dessutom placerar sig topp tre i regionala 1.10 klasser och jag vann även en lokal 1.10 på honom (startade även ett par 1.20 på honom när jag skulle kvala till Svelandcup), ja då undrar nog folk hur det går ihop. Jag är verkligen jätte tacksam för att jag fick möjlighet att rida och till och med tävla en sådan fantastisk häst. Det var meninge att han skulle sålts till Tyskland som junior häst men beridaren där (vuxen karl) tyckte att han var för svårriden för en junior. Detta var helt fel, han var mer lättriden än de flesta ponnyer jag hoppat med. Han var hinderklok, jätte rädd om hovarna och ville verkligen inte riva, jätte fin hoppteknik både fram och bak. Det var verkligen bara att styra när man red honom. Men han var inte bara en fantastiks tävlinghäst han var också en riktig kompis som alltid blev glad när man kom och hälsade på honom. Det låter kanske fel att skriva om resultat och tävligar när det är en så lite del av något mycket större. Men jag vet verkligen inte hur jag ska få det att låta bra det ör väldigt svårt för mig just nu. Jag försöker att hålla tårarna borta när jag skriver om detta för det väcker så otroligt mycket känslor. Vill inte ens föreställa mig hur det skulle kännas att förlora än av mina egna familjemedlemar :'(  

Farväl och tack för alla fina minnen Vidde och tack Anna för att jag fick
privilegiumet att rida en sådan fantastisk häst utan er hade jag inte blivit den ryttaren jag är idag. <3 


You will always be in my heart























 

Trött

Torsdag:

Han rida Fia en sväng i skogen på morgonen och dedan iväg till Norrköping med Doddi. Han var haltfri på både rakt och böjt spår menmarkerade lite på ena frambenet vid böjprov så veterinären tyckte att det var bästa att behandla honom en gång till så vi ska tillbaka igen om ca 4 veckor. samtidigt som vi var där så var det en famlj där med en urgullig ponny, verkligen jätte fin. Tjejen kanske vara 10 år och de skulle ta bort den :( Inte kul att se och höra sånt :S

Fia fixad inför skogtur :D



RSS 2.0